HTML

Jabulani

Ezekben a napokban egy labda. Később maga a foci, és ami azt körülveszi. A kapcsolódási pontok száma több, mint elsőre gondolnánk, és mivel ezek határozzák meg az itt szóba kerülő témákat, szinte bármi előfordulhat.

Címkék

abreu (1) ac milan (2) afrika (1) ajax (2) alexis sanchez (1) algéria (1) allianz arena (1) anderlecht (1) anglia (14) apertura (3) aranylabda (1) arbeloa (1) argentína (13) arsenal (2) artjoms rudnevs (1) asamoah gyan (3) as roma (4) ausztrália (1) a futball faktor (1) barcelona (7) bayern münchen (2) belgium (1) benfica (1) benzema (1) bl (9) bojan krkic (1) borussia (1) borussia dortmund (1) boulahrouz (1) brazília (6) bundesliga (4) celtic (1) cfr cluj (1) chelsea (3) chicharito hernandez (1) chilavert (1) chile (3) clausura (1) community shield (1) cottbus (2) cruyff (1) csányi sándor (2) dánia (1) dárdai pál (1) david villa (1) dél afrika (2) dél amerika (4) dél korea (3) dinamo kijev (2) di natale (1) donovan (1) dortmund (1) drogba (1) dvsc (4) dvtk (2) dzsudzsák balázs (3) eboué (2) egervári sándor (2) egyiptom (1) el (7) elefántcsontpart (3) el clásico (1) eredivisie (2) erwin koeman (2) észak korea (1) fail (2) fehér miklós (1) fejes (2) felipe melo (1) feyenoord (1) finnország (1) forlan (1) franciaország (4) galatasaray (1) garancsi istván (1) gera zoltán (1) ghána (6) gheorghe hagi (1) gólkirály (2) görögország (1) gulácsi péter (1) győr (4) gyurcsány ferenc (1) hajnal tamás (1) hamit altintop (1) hangulatjelenés (1) hannover (2) henry (1) hertha bsc (2) higuain (1) hollandia (10) honduras (2) huszti szabolcs (3) ibrahimovic (2) iniesta (1) interjú (1) jabulani (3) jabulani tippjáték (38) japán (3) joachim löw (1) johan voskamp (1) john king (1) juhász roland (1) juventus (3) kamerun (1) karpaty lvov (1) katar (1) király gábor (2) kitekintő (3) klose (1) koman vladimir (3) könyvajánló (1) koreai ndk (1) labda (1) laczkó zsolt (1) larissa riquelme (6) lavezzi (1) lazio (2) lech poznan (1) lisztes krisztián (1) litvánia (1) liverpool (1) luis fabiano (1) mágus (1) magyarország (9) mainz (2) manchester united (4) maradona (4) meccsváró (14) messi (3) mexikó (3) mezey györgy (3) michael preetz (1) mkb veszprém (1) muslera (2) napoli (1) nb1 (1) németország (8) nigéria (1) olaszország (6) orbán viktor (2) oroszország (2) paks (1) palermo (1) paraguay (9) piqué (1) platini (1) porto (1) portugália (4) premier league (4) premjer liga (1) primera division (2) psv (2) puyol (1) raul meireles (1) real madrid (5) ribery (1) rio ferdinand (1) riquelme (1) románia (2) ronaldinho (1) róth antal (1) rudolf gergely (1) sampdoria (1) san marino (1) sarkozy (1) sebők vilmos (2) shakira (1) sneijder (2) spanyolország (13) sparta rotterdam (1) stadion (1) statisztika (1) stuttgart (3) suarez (2) suna (5) superclásico (1) svájc (2) svédország (1) szabics imre (1) szalai ádám (3) szántai ákos (1) szerbia (2) szlovákia (2) szlovénia (1) szurkolók (1) tevez (2) thomas müller (2) tiszatibi (3) totti (1) udinese (1) uefa (1) új zéland (1) ukrajna (1) uruguay (10) usa (3) u válogatott (1) vb (1) videó (7) videoton (3) videó bíró (2) visszaszámláló (32) vittek (1) xavi (1) zahia dehar (1) zenit (2) zte (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Bajnokok Ligája csoportkör - 1. forduló

2010.09.17. 14:18 :: Nemirov

Mielőtt megnézzük mi történt ezen a héten a legrangosabb európai kupasorozatban, egy pár sor erejéig kanyarodjunk vissza a play-off-hoz. Az utolsó selejtezős körben borult fel leginkább a papírforma és két meccsen is drámaira sikeredett a véghajrá. Az orosz Zenit-et meglepő módon a francia Auxerre búcsúztatta úgy, hogy az első meccsen kikaptak Szentpéterváron. Ugyancsak a meglepetés kategóriába tartozik, hogy a szlovák Zilina kiverte a Sparta Prahát (innen üzenem a Story Tv-nek, hogy Praha idén sem Csehszlovákiában van) és az izraeliek búcsúztatni tudták az osztrák sztárcsapat Salzburgot. Az Anderlecht búcsúja igazi szenzáció volt a szerb Partizan ellen. Két 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel estek ki. Juhász idegenben talált be a Partizan kapujába. A legjobb összecsapást a várakozásoknak megfelelően a Sampdoria-Werder párharc hozta. Az első meccsen a németek sima 3-1-es győzelmet arattak az akkor már Madriban levő Özil nélkül. A második mérkőzésen 10 perc alatt ledolgozták a hátrányt az olaszok, sőt a 85. percben már 3-0-ra vezettek és nyeregben érezhették magukat, amikor a rendes játékidő után Rosenberg úgy gondolta nehogy már a taljánok menjenek tovább és szépített. Ez megfogta a genovaiakat és a hosszabításban kapott újabb gól a kiesést jelentette. Ezzel egy újabb pofont adva az olasz focinak, akiknek úgy látszik már a Bundesliga csapatainak kiejtése is gondot okoz. Folytatás a tovább mögött.

 Pazzini gyönyörű góljai és a Werder diadala

Most pedig nézzük a heti adagot. Azt hiszem egyértelmű, hogy a héten ki volt a legjobb. Messi a kihagyott tizenegyes ellenére a forduló embere volt. Egyszemélyes show-ja élményszámba ment és a második gólja előtti cseleit még lassítva sem lehet követni. Ha Messi padozott volna és egy "normális" forduló utáni gólszépségversenyt készítünk minden bizonnyal a Bayern-es Müller küllmannal szerzett gólja nyeri.    

 Müller gólja a Roma ellen

Messi egy veszélyes művészet legnagyobb királya, amit úgy hívnak:cselezés. Maradona és más nagyságok legjobbjaival is gond nélkül versenyre kel és az idő haladtával túl is szárnyalja őket. Kár is tovább nyalogatni Messi hátsóját mindenki tisztában van tudásával, amit azok tábora sem vehet el tőle, akik nem szeretik.

 Messi parádé

Akik szerint mindegy ki a Barca trénere, mert ezekkel a játékosokkal nem lehet bukni csak nyerni, a következő észrevételt tenném. A vébén volt olyan, hogy 8 Barcelona játékos és 3 Real Madrid játékos adta ki a 11 embert. Elnézve Guardiola csapatának játékát azt kell mondjam, hogy ég és föld. Sokkal szórakoztatóbb, élvezetesebb a Barca játéka, pedig a válogatott majd 3/4-e ugyanezekből a játékosokból áll.

A Barca fényezése után utazzunk Erdélybe, Kolozsvárra. A meccs előtt 48 órával menesztett Mandorlini mester tanitványait nem dobta fel a hír, annak ellenére, hogy az idei rossz kezdés után azért várható volt a váltás. A Cluj összekapta magát és legyőzte a lokiverő Basel-t 2-1-re. Az új edző Sorin Cartu már a nyolcadik edző öt év alatt és ezzel a döntéssel Pászkány Árpád a CFR tulajdonosa nagy lépést tett a "Románia Abramovich-a" cím elnyerésére. 

Egy másik "Ezekkel a kölykökkel soha nem nyersz semmit" díj tulajdonosa Wenger mester alaposan rácáfolt a cím létjogosultságára. A lokinál is jobban kitömték a portugál Bragát, akiket én személyszerint az idei sorozat egyik nagy meglepetéscspatának vártam. Azt hiszem ezt gyorsan el is felejthetjük. Az Arsenal-nak minden esélye megvan, hogy messzire jusson a sorozatban és emelett még szép közönségszórakoztató játékot is produkáljon a kisiskolás pubikkal a soraikban, úgy ahogy azt az Ajax tette a kilencvenes években. Wenger sokszor megkapja, hogy az utóbbi években nem igazán nyer semmit a csapata, amire úgy reagált, hogy a labdarúgás nem csak a trófeákról szól. A futball csak a trófeákról szól a dicsőségről és arról, hogy amit csinálsz, azt stílusosan tedd. Pont úgy, mint az Arsenal.    

Eközben az oroszok ha már a Marseille-i győzelem során nem tudták helyzeteiket kihasználni, akkor a webkettő lehetőségeit értékesítették. A meccset Azpiliceuta öngóljával nyerte meg a Szpartak Moszkva csapata. Ezt az orosz államfő Dmitry Medvedev ki is tweetelte az éterbe a Kreml twitter csatornáján a következő szöveggel: “Spartak beat Marseille, Azpiliceuta played brilliantly” azaz "A Szpartak legyőzte Marseille-t, Azpiliceuta nagyszerűen játszott". Talán jobban tette volna ha Andrei Dykan kapusnak gratulál, aki a meccs után 10-ből 11-es osztályzatot kapott edzőjétől. Ez azt hiszem el is árulja melyik csapat lépett fel támadóbb felfogásban.

A Chelsea 4-1-es meccsen simán legázolta a szlovák Zsolnát. A legnagyobb esemény a 17 éves Josh McEachran debütálása volt a Chelsea csapatában, aki fiatalabb, mint maga a Bajnokok Ligája sorozat.    

A holland bajnok Twente ott folytatta a Bl-t, ahol tavaly abbahagyta a bajnokságot. Kultúráltan, szépen játszva egy fordulatos meccsen 2-2-őt játszottak a címvédő ellen. Igaz a Twente mindkét gólját pontrúgásból érte el biztos vagyok benne, nem lesz könnyű legyőznie őket sem a Spurs-nek sem a Werdernek. A sajtó mostanában kikezdi az Inter játékát és megkérdőjelezi Benitez mester tökösségét is, amire az eredményességgel válaszolnak eddig csak a szuperkupát bukták el, a többi meccsen nem találtak legyőzőre.

A Milan-Auxerre meccsen egy Ibrányi és Ronaldinhonyi jelentette a két csapat közti különbséget. A Milan volt trénere Leonardo azt mondta, hogy a siker nem a nagy négyesen fog múlni, akiket újabban "Milaktikók-nak, Milaktikus-aknak" hívnak, hanem a védelmen. Nos úgy tűnik egyenlőre nincs igaza, de mindenesetre érdekes kérdést vet fel, hogy mi lesz akkor ha a négyes közül kiesik valaki esetleg egyszerre sérülnek meg és mi lesz akkor ha Ronaldinho-nak nincs kedve focizni és csak tízmeccsnyi klasszist hoz ki magából. Kevin-Prince Boateng játéka kellemes meglepetés volt. A sérülés miatt lecserélt Ambrosini helyére állt fiatal középpályás fejelte Ibra elé a labdát az első gólnál és végig jól játszott. A Genoától kölcsönben levő játékos ha így folytatja a nyár egyik legjobb igazolásának bizonyulhat.

 Milan - Auxerre 2-0

Ezt fordulót a spanyol csapatok nyerték, mind a hárman hozták saját meccsüket a Barca és a Valencia gálázott a Real Madrid pedig simán verte az Ajax-ot. Így a forduló csapata nálam az Arsenal lett, a forduló legjobb játékosa Messi és a legszebb találat szintén Messi.     

Kitartó olvasóink észrevehetik, hogy változtattunk az eddigi felálláson, ugyanis eddig egy posztban emlékeztünk meg a két európai kupáról és a meccsek előtt jelentkeztünk beharangozóval valamint az elmúlt forduló eseményeivel. Mostantól mindkét sorozat kap egy-egy bejegyzést, amit a mérkőzések után pár nappal lehet majd elolvasni.      

2 komment

Címkék: barcelona bl messi arsenal ac milan thomas müller

A bejegyzés trackback címe:

https://jabulani.blog.hu/api/trackback/id/tr812303188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ugyangabor · http://jabulani.blog.hu/ 2010.09.17. 17:47:49

A Spanyolország - Barca kérdés tömören összefoglalva: a válogatott gerince: Piqué-Puyol-Iniesta-Xavi-Villa, ugyanez a Barcelonánál Piqué-Puyol-Iniesta-Xavi-Villa-Messi. Ennyi.
süti beállítások módosítása