HTML

Jabulani

Ezekben a napokban egy labda. Később maga a foci, és ami azt körülveszi. A kapcsolódási pontok száma több, mint elsőre gondolnánk, és mivel ezek határozzák meg az itt szóba kerülő témákat, szinte bármi előfordulhat.

Címkék

abreu (1) ac milan (2) afrika (1) ajax (2) alexis sanchez (1) algéria (1) allianz arena (1) anderlecht (1) anglia (14) apertura (3) aranylabda (1) arbeloa (1) argentína (13) arsenal (2) artjoms rudnevs (1) asamoah gyan (3) as roma (4) ausztrália (1) a futball faktor (1) barcelona (7) bayern münchen (2) belgium (1) benfica (1) benzema (1) bl (9) bojan krkic (1) borussia (1) borussia dortmund (1) boulahrouz (1) brazília (6) bundesliga (4) celtic (1) cfr cluj (1) chelsea (3) chicharito hernandez (1) chilavert (1) chile (3) clausura (1) community shield (1) cottbus (2) cruyff (1) csányi sándor (2) dánia (1) dárdai pál (1) david villa (1) dél afrika (2) dél amerika (4) dél korea (3) dinamo kijev (2) di natale (1) donovan (1) dortmund (1) drogba (1) dvsc (4) dvtk (2) dzsudzsák balázs (3) eboué (2) egervári sándor (2) egyiptom (1) el (7) elefántcsontpart (3) el clásico (1) eredivisie (2) erwin koeman (2) észak korea (1) fail (2) fehér miklós (1) fejes (2) felipe melo (1) feyenoord (1) finnország (1) forlan (1) franciaország (4) galatasaray (1) garancsi istván (1) gera zoltán (1) ghána (6) gheorghe hagi (1) gólkirály (2) görögország (1) gulácsi péter (1) győr (4) gyurcsány ferenc (1) hajnal tamás (1) hamit altintop (1) hangulatjelenés (1) hannover (2) henry (1) hertha bsc (2) higuain (1) hollandia (10) honduras (2) huszti szabolcs (3) ibrahimovic (2) iniesta (1) interjú (1) jabulani (3) jabulani tippjáték (38) japán (3) joachim löw (1) johan voskamp (1) john king (1) juhász roland (1) juventus (3) kamerun (1) karpaty lvov (1) katar (1) király gábor (2) kitekintő (3) klose (1) koman vladimir (3) könyvajánló (1) koreai ndk (1) labda (1) laczkó zsolt (1) larissa riquelme (6) lavezzi (1) lazio (2) lech poznan (1) lisztes krisztián (1) litvánia (1) liverpool (1) luis fabiano (1) mágus (1) magyarország (9) mainz (2) manchester united (4) maradona (4) meccsváró (14) messi (3) mexikó (3) mezey györgy (3) michael preetz (1) mkb veszprém (1) muslera (2) napoli (1) nb1 (1) németország (8) nigéria (1) olaszország (6) orbán viktor (2) oroszország (2) paks (1) palermo (1) paraguay (9) piqué (1) platini (1) porto (1) portugália (4) premier league (4) premjer liga (1) primera division (2) psv (2) puyol (1) raul meireles (1) real madrid (5) ribery (1) rio ferdinand (1) riquelme (1) románia (2) ronaldinho (1) róth antal (1) rudolf gergely (1) sampdoria (1) san marino (1) sarkozy (1) sebők vilmos (2) shakira (1) sneijder (2) spanyolország (13) sparta rotterdam (1) stadion (1) statisztika (1) stuttgart (3) suarez (2) suna (5) superclásico (1) svájc (2) svédország (1) szabics imre (1) szalai ádám (3) szántai ákos (1) szerbia (2) szlovákia (2) szlovénia (1) szurkolók (1) tevez (2) thomas müller (2) tiszatibi (3) totti (1) udinese (1) uefa (1) új zéland (1) ukrajna (1) uruguay (10) usa (3) u válogatott (1) vb (1) videó (7) videoton (3) videó bíró (2) visszaszámláló (32) vittek (1) xavi (1) zahia dehar (1) zenit (2) zte (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

BL,EL - Play-offs

2010.08.16. 16:05 :: Nemirov

Elérkeztünk az utolsó állomáshoz, ahol már nem babra megy a játék és öldöklő csatát kell vívni a mézes bödönbe jutásért, ami a kiscsapatoknak maga a kánaán. Minden visszatért a megszokottakhoz, már nem szoríthatunk magyar csapatért az utolsó lépcsőn. A DVSC-Basel meccseken a papírforma érvényesült, pedig az első összecsapáson lett volna keresnivalója a lokinak ha.....

Sajnos az a baj, hogy mindig az a ha. A Basel nem vette komolyan a magyarországi kirándulást, a debrecenieknek megvoltak a helyzeteik, de nem tudtak élni vele. Számomra ismét egy nyilatkozat volt a fájó pont. A mérkőzés legjobbjának választott Varga Józsi mondotta a pesti meccs után, hogy a helyzetek alapján nem érdemeltek vereséget. Ehhez két dolgot fűznék hozzá. Először az örök igazságot, hogy a focit nem helyzetekre játszuk, de ezt Varga fiatal kora miatt még elnézzük neki. Másodszor pont ő nyilatkozza ezt, aki a legtöbbet tehetett volna azért, hogy ne így legyen. A Sport csatornán is ment a balhé amiatt, hogy ő lett a meccs embere és teljesen igazuk van. Az egy dolog, hogy a mezőnyben jó munkát végzett, de amikor kellett volna akkor nulla volt a produktum. Inkább ne vettük volna észre a pályán és mentek volna be a ziccerek. Varga a visszafejlődés mintapéldánya volt eddig. Nem tudom mi történhetett, de kívánom neki, hogy újra találja meg a helyes utat, mert a lokinak és a válogatottnak is nagyon nagy hasznára van egy jó formában levő Varga. A visszavágó már csak formalitás volt. A bázeliek megrázták magukat a hazai közönségük előtt és néhol látványos labdavezetésekkel simán léptek túl a magyar bajnokon.

Az előző forduló rangadójának választott portugál-skót derbi sima luzitán továbbjutást hozott. A Braga otthon egy laza hármassal kínálta meg keltákat. A visszavágón már sikerült nagyobb ellenállást kifejteni és 2-1-re győzni. Celtic (skót) 2-4 Sporting Braga (portugál)

Az igazi show-t az Ajax-Paok párosítás hozta. Az első mérkőzésen Hollandiában egy szép Suárez góllal vezetéshez jutott az Ajax, de nem tudták megtartani az előnyt így csak egy döntetlennel sétálhattak le a pályáról.
 

 

Ajax - Paok 1-1

A visszavágó drámaira sikeredett. A görögöknek elég lett volna egy gólnélküli döntetlen a továábjutáshoz, de nem bíztak semmit a véletlenre és a pihenőre egygólos előnnyel mehettek. Ezután jött a fekete leves, az Ajax 7 perc alatt háromszor nyalatta fel a kapussal a labdát és úgy tűnt megvan a győztes. A görögök nem adták fel, szépítettek majd kaptak egy büntetőt, amit nem sikerült értékesíteni és ez döntőnek bizonyult, mert hiába jött még egy gól a ráadásban a fiesztához kellett volna az érékesített tizenegyes is. A párharc és vébé után azt nem értem, Suárez mit keres még az Ajaxnál. Lehet az utolsó napokig kivárnak, hogy minél többet lehessen kérni érte. Paok (görög) 4 - 4 Ajax (holland) idegenben lőtt több góllal.   

 
 

 Paok - Ajax 3-3

A forduló abszolút meglepetése a moldáv bajnok Sheriff továbbjutása volt a Győr következő ellenfelével a Dinamo Zagreb-el szemben, de azért az sem volt semmi, ahogy a svájci Young Boys kipicsázta a török sztárcsapat Fenerbache-t.

A play-off néhány párosítása már csoprtmeccseknek is elmenne. Nagy csata lesz az Ajax-Dinamo Kiev és a Braga-Sevilla is. A Jabulani a kör rangadójának a Werder Bremen - Sampdoria összecsapást választotta. Ugye az olaszok mostanság nagy bajban vannak a németek miatt, akik egyre jobban növelik az UEFA együtthatóikat a másik oldal pedig amortizálja lefelé. 50-50% a továbbjutást illetően, ha a Werder nem a Haladás elleni szintet hozza (Haladás-Werder 2-1,barátságos meccsen). A németeknek (még) van egy Özil-jük, a Sampnak meg Cassano-juk, jó meccs lesz. 

Most, hogy az EL-ben boldog, boldogtalan indulhat még mindig tonnányi meccs lesz ebben a fordulóban is, de először nézzük a múltat. Nem nehéz mit mondani a Győr teljesítményére. Bravúr, szép volt, bravó, gratula, le a kalappal, überfasza. Az ETO azt csinálta, amiben a legjobb. Már-már az európa-bajnok görögöket megszégyenítő védekezést mutattak be. Egyébként ez az a játék felfogás, amitől hányok, de most nem tudott érdekelni és örültem neki. Az első meccsen sem volt probléma, a második félidőre elfogytak a franciák, Giroud gólját meg senki nem fogta volna. A második meccsen a pocsék napot kifogó francia kapusnak köszönjük szépen a lehetőséget. Éltünk vele. Ami ezután jött az valami nagyszerű volt. A Győr a védekezés iskolapéldáját mutatta be mindezt ráadásul 10 emberrel. A tizenegyespárbajban már lélektani fölényben volt a csapat, majd Stevanovic első megfogott büntetője után eldőlt minden. Montpellier 1 - 1 Győri ETO tizemegyesekkel 3-4

        
 

 Győr - Montpellier 0-1

 Montpellier - Győr 0-1 (t:3-4)

A Győr tehát tudott élni az általam adott 20%-al és nagy esélye van a főtáblára. A következő ellenfél a horvát Dinamo Zagreb. Mindenféle előzmények nélkül a párharc ha nem is annyira egyértelmű,de nagyobb esélyese a Dinamo. Szerencsére olyan előzményeink vannak, hogy kiejtettük a franciákat, a Dinamot egy moldáv csapat kente el, edzőváltás volt náluk, szurkolóik sztárjkolnak, tüntetnek a vezetőség ellen és nem járnak a meccsekre. Szóval áll a bál a horvátoknál és mindez csak nekünk jó. Ezek ismeretében azt mondom, hogy a Győr az esélyesebb, de a zágrábiaknak rutinos és jó játékosaik vannak, akik ha elkapják a fonalat nehéz lesz őket megállítani. Nagyon óvatosnak kell lenni, de nem féltem a győrieket és 70%-ot adok a továbbjutásra.

A loki ellefele a bulgár bajnok Litex Lovech lesz. A lokihoz hasonlóan ők is a BL harmadik köréből pottyantak ki. 50%-ot kap tőlem a csapat, szívem szerint nem adnék ennyit, de látom a lehetőséget a csapatban így megelőlegezem. Ha a szlovák Zilina megtudta őket verni, akkor ez a magyar bajnoknak is sikerülhet. Túl sokat nem tudok erről a csapatról, de mivel megnyerték a bulgár bajnokságot nem szabad lebecsülni őket.

A play-off legérdekesebb összecsapásának a Trabzonspor (török) - Liverpool meccs ígérkezik. Persze erről leginkább a szurkolók tehetnek, akik gyűlölik egymást. "A török-angol viszály még 2000 áprilisában kezdődött, amikor a Galatasaray-Leeds United UEFA-kupa-mérkőzés előtti estén összecsapott a két drukkercsoport és a török fanatikusok két angol szurkolót is megkéseltek, akik belehaltak sérüléseikbe." 

További párosításokat nem is nagyon lehet kiemelni. Nagycsapatok ugyan már az előző körben is voltak és most is csatlakoztak hozzájuk, de ismét gyengébb ellenfeleket kaptak.

Ne felejtsük el, hogy csütörtök hajnalban Inter-Chivas Copa Libertadores döntő visszavágó mérkőzés lesz. Az első meccsen mexikóban 2-1-re nyertek a brazilok. 

Megjegyzés: A Chivas és a Guadalajara ugyanazt a csapatot takarja, az előbbi a becenév, mivel az rövidebb meg kiejthetőbb sokszor használja a sajtó inkább azt. Hasonló dologgal itt foglalkoztunk. Naná, hogy Chicarito a Chivas-ból igazolt Manchester-be.

Jó szurkolást!


              

 

Szólj hozzá!

Címkék: győr el dvsc bl

A bejegyzés trackback címe:

https://jabulani.blog.hu/api/trackback/id/tr672225463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása