HTML

Jabulani

Ezekben a napokban egy labda. Később maga a foci, és ami azt körülveszi. A kapcsolódási pontok száma több, mint elsőre gondolnánk, és mivel ezek határozzák meg az itt szóba kerülő témákat, szinte bármi előfordulhat.

Címkék

abreu (1) ac milan (2) afrika (1) ajax (2) alexis sanchez (1) algéria (1) allianz arena (1) anderlecht (1) anglia (14) apertura (3) aranylabda (1) arbeloa (1) argentína (13) arsenal (2) artjoms rudnevs (1) asamoah gyan (3) as roma (4) ausztrália (1) a futball faktor (1) barcelona (7) bayern münchen (2) belgium (1) benfica (1) benzema (1) bl (9) bojan krkic (1) borussia (1) borussia dortmund (1) boulahrouz (1) brazília (6) bundesliga (4) celtic (1) cfr cluj (1) chelsea (3) chicharito hernandez (1) chilavert (1) chile (3) clausura (1) community shield (1) cottbus (2) cruyff (1) csányi sándor (2) dánia (1) dárdai pál (1) david villa (1) dél afrika (2) dél amerika (4) dél korea (3) dinamo kijev (2) di natale (1) donovan (1) dortmund (1) drogba (1) dvsc (4) dvtk (2) dzsudzsák balázs (3) eboué (2) egervári sándor (2) egyiptom (1) el (7) elefántcsontpart (3) el clásico (1) eredivisie (2) erwin koeman (2) észak korea (1) fail (2) fehér miklós (1) fejes (2) felipe melo (1) feyenoord (1) finnország (1) forlan (1) franciaország (4) galatasaray (1) garancsi istván (1) gera zoltán (1) ghána (6) gheorghe hagi (1) gólkirály (2) görögország (1) gulácsi péter (1) győr (4) gyurcsány ferenc (1) hajnal tamás (1) hamit altintop (1) hangulatjelenés (1) hannover (2) henry (1) hertha bsc (2) higuain (1) hollandia (10) honduras (2) huszti szabolcs (3) ibrahimovic (2) iniesta (1) interjú (1) jabulani (3) jabulani tippjáték (38) japán (3) joachim löw (1) johan voskamp (1) john king (1) juhász roland (1) juventus (3) kamerun (1) karpaty lvov (1) katar (1) király gábor (2) kitekintő (3) klose (1) koman vladimir (3) könyvajánló (1) koreai ndk (1) labda (1) laczkó zsolt (1) larissa riquelme (6) lavezzi (1) lazio (2) lech poznan (1) lisztes krisztián (1) litvánia (1) liverpool (1) luis fabiano (1) mágus (1) magyarország (9) mainz (2) manchester united (4) maradona (4) meccsváró (14) messi (3) mexikó (3) mezey györgy (3) michael preetz (1) mkb veszprém (1) muslera (2) napoli (1) nb1 (1) németország (8) nigéria (1) olaszország (6) orbán viktor (2) oroszország (2) paks (1) palermo (1) paraguay (9) piqué (1) platini (1) porto (1) portugália (4) premier league (4) premjer liga (1) primera division (2) psv (2) puyol (1) raul meireles (1) real madrid (5) ribery (1) rio ferdinand (1) riquelme (1) románia (2) ronaldinho (1) róth antal (1) rudolf gergely (1) sampdoria (1) san marino (1) sarkozy (1) sebők vilmos (2) shakira (1) sneijder (2) spanyolország (13) sparta rotterdam (1) stadion (1) statisztika (1) stuttgart (3) suarez (2) suna (5) superclásico (1) svájc (2) svédország (1) szabics imre (1) szalai ádám (3) szántai ákos (1) szerbia (2) szlovákia (2) szlovénia (1) szurkolók (1) tevez (2) thomas müller (2) tiszatibi (3) totti (1) udinese (1) uefa (1) új zéland (1) ukrajna (1) uruguay (10) usa (3) u válogatott (1) vb (1) videó (7) videoton (3) videó bíró (2) visszaszámláló (32) vittek (1) xavi (1) zahia dehar (1) zenit (2) zte (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Adios River!

2011.06.27. 15:00 :: Nemirov

Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri a dél-amerikai futballeseményeket már biztosan hallott a tegnap este történtekről. Több mint 100 éve íródó története során először esett ki a másodosztályba a rekordbajnok River Plate. Korábbi argentin írásaikban többször is volt szó róla, hogy ebben a szezonban megcsaphatja a csapatot a kiesés szele. A Belgrano személyében nem megcsapta hanem két lábbal rúgta a milliomosokat a teljes szégyenbe. Na de hogyan is történhetett meg mindez?

Az európai bajnokságokon nevelkedettek mindig rácsodálkoznak a latin amerikai pontvadászatok lebonyolítási rendszerére. Argentínára ez külünösen igaz, főleg ami a kiesést illeti. Voltak idők, amikor európai minta szerint zajlott minden és ha az emlékeim nem csalnak a River-nek (ki másnak?) akkoriban is voltak gondjai és az akkori vezetők úgy gondolták, hogy az egyik legnépeszerűbb klub nem eshet ki az elsőosztályból ezért alakították át rendszert a mostanira. Sok év elteltével a fagyi elég keményen visszanyalt, ugyanis pontosan emiatt esett ki tegnap a River. A kiesést az elmúlt 3 év bajnoki pontjaiból számolt átlag dönti el és ebből elég gatyául álltak a matracosok, merthogy volt olyan idény 2008-ban ahol tökutolsók lettek, ráadásul az sem segített túl sokat, hogy kevésszer sikerült még a tízbe is bekerülni. A pocsékabbnál pocsékabb idények ellenére az összesített egyszezonos tabella alapján még 2008-ban sem esett volna ki a csapat, viszont az átlagot nagyon rontotta a mélyrepülés. A 2010/2011-es szezonnak úgy indult neki a csapat, hogy a kiesés szót nemcsak példányszámnövelőnek tették a csapat neve mellé az újságok. Tehát komoly javulást kellett felmutatnia a csapatnak, amit az apertura alatt meg is tett, hiszen negyedik helyen végeztek. Ekkor kicsit megnyugodtak a kedélyek és egy hasonló clausura szereplés már a biztos benntmaradást eredményezte volna. A csapat a kilencedik helyen végzett és minden esélye megvolt arra, hogy elkerülje az osztályzós helyeket, de az utolsó 7 meccsen összeszedett 4 döntetlen és 3 vereség kevés volt, mert kikaptak attól az újonc Olimpo-tól is, akik ennek a győzelemnek is köszöhetően 0,027 századponttal jobb átlaggal végeztek. Továbbá az sem javította a helyzetet, hogy a másik újonc All Boys, akiket mindenki tuti kiesőnek gondolt a szezon elején elég stabilan teljesített. Így jöhetett az osztályzó, amit a másodosztály 4.(!) helyezettjével kellett játszani. Még itt is kényelmes helyzetben volt a River, mert a másik két első ligás osztályzós a Huracán és a Gimnasia először egymással játszott, ahol egy mérkőzés után előbbi búcsúzott, utóbbi pedig a második vonal harmadikjával a San Martín-al folytatja a csatát, ahol egy meccs után egygólos hátrányban vannak. Szóval még Fortuna is a Rivert segítette, de nem tudtak élni a lehetőséggel, így se első osztály, se nemzetközi kupaszereplés. Az összesített tabellán a csapat hatodik lett, amivel Copa Sudamaricana szereplést harcolt ki, de a kiesés miatt ezt más csapat kapja meg. Összeségében a kiesés megérdemelt is meg nem is. Nem megérdemelt a különleges bajnoki rendszer miatt, de megérdemelt, mert aki egy REAC szintű csapatot oda-vissza legalább összesítésben nem tud felülmúlni az ne is legyen elsőosztályú. Egyedül azt sajnálom, hogy következő idényben nem lesz superclásico. Adios!              

Szólj hozzá!

Címkék: argentína dél amerika clausura

A bejegyzés trackback címe:

https://jabulani.blog.hu/api/trackback/id/tr703018949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása