HTML

Jabulani

Ezekben a napokban egy labda. Később maga a foci, és ami azt körülveszi. A kapcsolódási pontok száma több, mint elsőre gondolnánk, és mivel ezek határozzák meg az itt szóba kerülő témákat, szinte bármi előfordulhat.

Címkék

abreu (1) ac milan (2) afrika (1) ajax (2) alexis sanchez (1) algéria (1) allianz arena (1) anderlecht (1) anglia (14) apertura (3) aranylabda (1) arbeloa (1) argentína (13) arsenal (2) artjoms rudnevs (1) asamoah gyan (3) as roma (4) ausztrália (1) a futball faktor (1) barcelona (7) bayern münchen (2) belgium (1) benfica (1) benzema (1) bl (9) bojan krkic (1) borussia (1) borussia dortmund (1) boulahrouz (1) brazília (6) bundesliga (4) celtic (1) cfr cluj (1) chelsea (3) chicharito hernandez (1) chilavert (1) chile (3) clausura (1) community shield (1) cottbus (2) cruyff (1) csányi sándor (2) dánia (1) dárdai pál (1) david villa (1) dél afrika (2) dél amerika (4) dél korea (3) dinamo kijev (2) di natale (1) donovan (1) dortmund (1) drogba (1) dvsc (4) dvtk (2) dzsudzsák balázs (3) eboué (2) egervári sándor (2) egyiptom (1) el (7) elefántcsontpart (3) el clásico (1) eredivisie (2) erwin koeman (2) észak korea (1) fail (2) fehér miklós (1) fejes (2) felipe melo (1) feyenoord (1) finnország (1) forlan (1) franciaország (4) galatasaray (1) garancsi istván (1) gera zoltán (1) ghána (6) gheorghe hagi (1) gólkirály (2) görögország (1) gulácsi péter (1) győr (4) gyurcsány ferenc (1) hajnal tamás (1) hamit altintop (1) hangulatjelenés (1) hannover (2) henry (1) hertha bsc (2) higuain (1) hollandia (10) honduras (2) huszti szabolcs (3) ibrahimovic (2) iniesta (1) interjú (1) jabulani (3) jabulani tippjáték (38) japán (3) joachim löw (1) johan voskamp (1) john king (1) juhász roland (1) juventus (3) kamerun (1) karpaty lvov (1) katar (1) király gábor (2) kitekintő (3) klose (1) koman vladimir (3) könyvajánló (1) koreai ndk (1) labda (1) laczkó zsolt (1) larissa riquelme (6) lavezzi (1) lazio (2) lech poznan (1) lisztes krisztián (1) litvánia (1) liverpool (1) luis fabiano (1) mágus (1) magyarország (9) mainz (2) manchester united (4) maradona (4) meccsváró (14) messi (3) mexikó (3) mezey györgy (3) michael preetz (1) mkb veszprém (1) muslera (2) napoli (1) nb1 (1) németország (8) nigéria (1) olaszország (6) orbán viktor (2) oroszország (2) paks (1) palermo (1) paraguay (9) piqué (1) platini (1) porto (1) portugália (4) premier league (4) premjer liga (1) primera division (2) psv (2) puyol (1) raul meireles (1) real madrid (5) ribery (1) rio ferdinand (1) riquelme (1) románia (2) ronaldinho (1) róth antal (1) rudolf gergely (1) sampdoria (1) san marino (1) sarkozy (1) sebők vilmos (2) shakira (1) sneijder (2) spanyolország (13) sparta rotterdam (1) stadion (1) statisztika (1) stuttgart (3) suarez (2) suna (5) superclásico (1) svájc (2) svédország (1) szabics imre (1) szalai ádám (3) szántai ákos (1) szerbia (2) szlovákia (2) szlovénia (1) szurkolók (1) tevez (2) thomas müller (2) tiszatibi (3) totti (1) udinese (1) uefa (1) új zéland (1) ukrajna (1) uruguay (10) usa (3) u válogatott (1) vb (1) videó (7) videoton (3) videó bíró (2) visszaszámláló (32) vittek (1) xavi (1) zahia dehar (1) zenit (2) zte (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Hírek Argentínából - Apertura 6. forduló

2010.09.13. 17:20 :: Nemirov

Az elmúlt napok világbajnoki eredményei  az argentin népet egyfajta érzelmi hullamvasutazásra késztették, melynek során kétfajta érzés alalkult ki az emberekben. A "mi vagyunk a legnagyobbak" után gyorsan jött a "a mi vagyunk a legrosszabbak".

A legjobbak voltak, mert a női hokicsapat 2-1-re győzött a németek ellen a vébé döntőjében, és rosszak, mert a férfi kosárcsapat szintén vébén kikapott a litvánoktól. Ez a két dolog olyan rendkívüli eseményt eredményezett a médiában, hogy a helyi Nemzeti Sport egész első felét át kellett lapozni, hogy pár szót találjunk a fociról is. Ugye ez általában fordítva szokott lenni még az olyan futballnagyhatalmaknál is, mint mi vagyunk.    

Annak ellenére, hogy a sportbarátoknak volt bőven kínálat a foci mellett is, természetesen még mindig a múlt heti 4-1-es spanyolverés a fő téma az utcákon. Sokan hittek benne, hogy az ideiglenes kapitány, Sergio Batista sikerrel teljesít majd az "állásinterjún" és kezdhet berendezkedni az új irodájában, ahonnan közvetlenül irányíthatja majd a válogatottat a következő négy évben.

Carlos Bilardo (86-os világbajnok edző, Maradona idején másodedző, a válogatott managere, most pedig tanácsadó vagy valami ilyesmi. Mezey György argentin változata, tehát sokat ér a szava.) ezt a racionális gondolatmenetet ásta alá azzal a kijelentésével, hogy van három fiatal jelöltje a válogatott élére akiket már be is ajánlott az AFA-nak (Argentin Labdarúgó Szövetség), és ha nem a megfelelőt választják (az ő szavaival élve nem a helyes döntést hozzák), akkor ő bizony távozik. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a jelenlegi szakember szerződése csak a jövőévi Copa America-ig szól, de erre a főnöke (az AFA elnőke) úgy reagált, hogy ez nem teljesen igaz, sőt annyira nem, hogy a kontraktus a 2014-es világbajnokságig érvényes.

Ha az sem nyugtatta meg a kedélyeket, hogy a csapat 4-1-re legyalulta a világbajnokot, akkor nem tudom mi fogja.

Ezek az aktuális események a válogatott körül, most pedig nézzük, mi történt a kluboknál az elmúlt fordulókban.

Kezdjük máris a felsőházi rangadóval, a San Lorenzo-Vélez meccsel. A derbi jelzőt leginkább a két csapat helyezése miatt mondom, hiszen a nemrég még sokaknak ismerősen csengő Diego Simeone edzette San Lorenzo jól kapta el a rajtot és a hétvégi 0-0-val még mindig veretlenül állnak a bajnokságban. A Vélez mondhatni a várakozásoknak megfelelően áll és a második helyet foglalja el a tabellán. Egyetlen vereségüket a Boca-tól szenvedték el, az előző fordulóban pedig az egyre jobban magára találó River-t gyűrték le. Az uruguayi Silva nagyszerű formát mutat és többedmagával vezeti a góllövőlistát. 

A forduló másik rangadója címet két dolog miatt is a River-Arsenal kapta. Egészen elképesztő dolog az, hogy a két csapat meccse az idei Aperturában egy felsőházi rangadó, ugyanakkor azért létfontosságú, mert mindkét klub közel a kiesőzónához, a River olyannyira közel, hogy benne is van és jelenleg osztályzót kell játszania. Az 1-0-ás győzelemmel a River tovább menetel.

Az Estudiantes magabiztosan vezeti a tabellát, de hétközben elbukták a Recopa Sudamericana-t (vö. európai szuperkupa), ahol összesítésben 2-1-re maradtak alul az ecquadori LDU Quito együttesével szemben. Hétvégén a Racing-ot verték két góllal, de kérdéses, hogy meddig tart a lendület. A tavalyi bajnokságokban is rendre jól kezdtek, de a végére mindkétszer kipukkadtak, ami a bajnoki aranyakba került. Talán 2023-ra már nem lesz olyan ingadozó a forma, és a legnagyobb esélyes élni is tud a lehetőséggel. 

A Boca az újonc Olimpo-hoz látogatott, és ha nem szerzett volna három pontot, aligha úszták volna meg botrány nélkül. Győzelmével még mindig csak a 12. helyen áll a csapat, de ez erőt adhat a jó folytatáshoz. Nézzük is meg Viatri hatalmas ágyúgolyóját, valamint Palermo szemfülességét és kíváló beadását. 

Olimpo - Boca Juniors 1-3

A 6. forduló eredményei:

Tigre 2–1 Gimnasia
Colón 1–1 All Boys
Huracán 2–2 Banfield
San Lorenzo 0–0 Vélez
Lanús 1–4 Godoy Cruz
Estudiantes 2–0 Racing
Argentinos 1–2 Newell’s
River 1–0 Arsenal
Independiente 0–0 Quilmes
Olimpo 1–3 Boca

Eközben Uruguayban egy tragédia miatt elhalasztották a 4. fordulót. Diego Rodríguez a Nacional 22 éves játékosa autóbalestben életét vesztette.


Szólj hozzá!

Címkék: argentína uruguay apertura

A bejegyzés trackback címe:

https://jabulani.blog.hu/api/trackback/id/tr342293285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása