HTML

Jabulani

Ezekben a napokban egy labda. Később maga a foci, és ami azt körülveszi. A kapcsolódási pontok száma több, mint elsőre gondolnánk, és mivel ezek határozzák meg az itt szóba kerülő témákat, szinte bármi előfordulhat.

Címkék

abreu (1) ac milan (2) afrika (1) ajax (2) alexis sanchez (1) algéria (1) allianz arena (1) anderlecht (1) anglia (14) apertura (3) aranylabda (1) arbeloa (1) argentína (13) arsenal (2) artjoms rudnevs (1) asamoah gyan (3) as roma (4) ausztrália (1) a futball faktor (1) barcelona (7) bayern münchen (2) belgium (1) benfica (1) benzema (1) bl (9) bojan krkic (1) borussia (1) borussia dortmund (1) boulahrouz (1) brazília (6) bundesliga (4) celtic (1) cfr cluj (1) chelsea (3) chicharito hernandez (1) chilavert (1) chile (3) clausura (1) community shield (1) cottbus (2) cruyff (1) csányi sándor (2) dánia (1) dárdai pál (1) david villa (1) dél afrika (2) dél amerika (4) dél korea (3) dinamo kijev (2) di natale (1) donovan (1) dortmund (1) drogba (1) dvsc (4) dvtk (2) dzsudzsák balázs (3) eboué (2) egervári sándor (2) egyiptom (1) el (7) elefántcsontpart (3) el clásico (1) eredivisie (2) erwin koeman (2) észak korea (1) fail (2) fehér miklós (1) fejes (2) felipe melo (1) feyenoord (1) finnország (1) forlan (1) franciaország (4) galatasaray (1) garancsi istván (1) gera zoltán (1) ghána (6) gheorghe hagi (1) gólkirály (2) görögország (1) gulácsi péter (1) győr (4) gyurcsány ferenc (1) hajnal tamás (1) hamit altintop (1) hangulatjelenés (1) hannover (2) henry (1) hertha bsc (2) higuain (1) hollandia (10) honduras (2) huszti szabolcs (3) ibrahimovic (2) iniesta (1) interjú (1) jabulani (3) jabulani tippjáték (38) japán (3) joachim löw (1) johan voskamp (1) john king (1) juhász roland (1) juventus (3) kamerun (1) karpaty lvov (1) katar (1) király gábor (2) kitekintő (3) klose (1) koman vladimir (3) könyvajánló (1) koreai ndk (1) labda (1) laczkó zsolt (1) larissa riquelme (6) lavezzi (1) lazio (2) lech poznan (1) lisztes krisztián (1) litvánia (1) liverpool (1) luis fabiano (1) mágus (1) magyarország (9) mainz (2) manchester united (4) maradona (4) meccsváró (14) messi (3) mexikó (3) mezey györgy (3) michael preetz (1) mkb veszprém (1) muslera (2) napoli (1) nb1 (1) németország (8) nigéria (1) olaszország (6) orbán viktor (2) oroszország (2) paks (1) palermo (1) paraguay (9) piqué (1) platini (1) porto (1) portugália (4) premier league (4) premjer liga (1) primera division (2) psv (2) puyol (1) raul meireles (1) real madrid (5) ribery (1) rio ferdinand (1) riquelme (1) románia (2) ronaldinho (1) róth antal (1) rudolf gergely (1) sampdoria (1) san marino (1) sarkozy (1) sebők vilmos (2) shakira (1) sneijder (2) spanyolország (13) sparta rotterdam (1) stadion (1) statisztika (1) stuttgart (3) suarez (2) suna (5) superclásico (1) svájc (2) svédország (1) szabics imre (1) szalai ádám (3) szántai ákos (1) szerbia (2) szlovákia (2) szlovénia (1) szurkolók (1) tevez (2) thomas müller (2) tiszatibi (3) totti (1) udinese (1) uefa (1) új zéland (1) ukrajna (1) uruguay (10) usa (3) u válogatott (1) vb (1) videó (7) videoton (3) videó bíró (2) visszaszámláló (32) vittek (1) xavi (1) zahia dehar (1) zenit (2) zte (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

2,250 - egy lépés visszafelé

2011.08.05. 21:00 :: ugyangabor

A címben szereplő szám nem azt az évet jelöli, amikor magyar klubcsapat legközelebb negyed- döntőt fog játszani valamelyik európai kupában, az idei szezonra vonatkozik. Csapataink ennyi egységet szorgoskodtak össze az UEFA-nál. A különféle koef- ficiensekről már többször ejtettünk szót, ez a szám úgy jön ki, hogy az összes megszerzett pontot osztják az adott országból indulási jogot szerzett csapatok számával. A sorozatok ezen szakaszában a győzelem egy, a döntetlen fél pontot ér (további sok-sok szám itt).

7 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség jutott csapatainknak, ami első ránézésre nem is tűnik vészesnek. Ilyen mérleggel egy jobb középcsapat szerepel a bajnokságban. A gond csak ott van, hogy ez a középcsapat csak a kiesőjelölteket verte mag, azok közül sem mindenkit, a jobbakkal pedig már össze sem engedik őket. A megszerzett kilenc pontot elosztjuk ugye a néggyel, így megkapjuk a bűvös 2,250-et.

Nézzük egy kicsit részletesebben! Dicséretet egyedül a Paks érdemel, na nem azért, mert akkora teljesítmény kiejteni egy norvég csapatot, majd kizúgni egy skóttal szemben, de ebben a mezőnyben már ez is valami. A Kecskemét esetében mindenki a tisztes helytállást emlegette. Örüljünk annak, hogy csak idegenben rúgott góllal jutott tovább a félelmetes Aktobe, és nem kellett hülyére verve hazajönni Kazahsztánból, hurrá.

A Fradi olyan hibák miatt esett ki egy semmivel sem jobb csapat ellen, amiért az U16-ból hazaküldik a gyerekeket, hogy gondolkodjanak el rajta, akarnak-e focisták lenni, vagy inkább előveszik a matekkönyvet. Kétségtelen, hogy a Videotonnak nem volt szerencséje a sorsoláskor, de ez nem mentség arra, hogy már az első meccsen elszálljon minden továbbjutási esélyük egy olyan Sturm ellen, ahol Szabics Imre a húzóember (nem bántásképpen, sőt, további sikereket kívánva,különösen most, hogy a válogatottnál is újra számításba veszik). 

A nyilvánvalóan erősebb román bajnokságból hatan, Svájcból még öten vannak versenyben, nem is ezzel van a baj, de még Ausztriának is négy, Ciprusnak pedig három csapata volt érdekelt a következő kör sorsolásán, pedig ők nem sokkal járnak előttünk, vagy ha igen, akkor hagyjuk a francba az egészet.

Mivel az együtthatókat az elmúlt öt év alapján számolják, még ez a teljesítmény is emelni fogja az átlagot, mert a Debrecen két jó szezonját leszámítva ennyit se tettünk le az asztalra. A fasorban sem vagyunk, na; legalább magunkkal szemben legyünk őszinték.

(Az első oszlop a csapat pillanatnyi összeurópai helyezését mutatja, de ez ne zavarjon meg senkit, mivel azok közül, akik az első ötvenben lesznek, még alig kezdte el valaki a szezont. Tavaly 4 ponttal épphogy be lehetett férni a százba, az egyet meg hagyjuk is.)

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika uefa paks

A bejegyzés trackback címe:

https://jabulani.blog.hu/api/trackback/id/tr713128820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása